Milí hosté,
Dnes, 17.5.2021, konečně otevíráme zahrádku! 🙂
Vnitřní prostory restaurace zůstávají i nadále zavřené, s výjimkou toalet.
Otevřeno budeme mít od 11:00 do 22:00
Jako novinku pro vás máme skvělé domácí zákusky. Každý den dle aktuální nabídky.
Těšíme se na Vás, Tým Stodola Herink
PRAVIDLA PRO PROVOZ ZAHRÁDEK
Zahrádky mohou mít otevřeno od 6:00 do 21:59. Hosté mají možnost využít toalet ve vnitřních prostorách provozoven. Při konzumaci jídla a pití na zahrádce platí výjimka z povinnosti mít nasazený respirátor.
Kromě obecných pravidel pro otevřené stravovací služby popsaných výše, platí pro provoz zahrádek následující pravidla:
- Zahrádka nesmí být umístěna blíže než 1,5 metru od kolemjdoucích osob (tzn. od chodníku, ulice..), pokud zahrádku od okolí neodděluje bariéra, která by bránila přenosu kapének z dýchacích cest.
- Zákazník (toto neplatí pro děti do 6 let) může vstoupit na zahrádku pokud může při případné kontrole hygieniky nebo policisty prokázat, že splňuje alespoň jednu z následujících podmínek:
- Nemá žádné příznaky onemocnění a splňuje jednu z následujících podmínek: i) absolvoval nejdéle před 7 dny PCR test s negativním výsledkem ii) absolvoval nejdéle před 72 hodinami antigenní test na veřejném odběrovém místě s negativním výsledkem iii) prošel kompletním očkováním proti onemocnění covid-19, přičemž od aplikace poslední dávky uplynulo alespoň 14 dnů a disponuje certifikátem o provedeném očkování iv) prodělal laboratorně potvrzené onemocnění covid-19, uplynula doba izolace a od prvního pozitivního antigenního nebo PCR testu neuplynulo více než 90 dní.
- Prokáže potvrzením od zaměstnavatele, že absolvoval nejdéle před 72 hodinami samotest s negativním výsledkem.
- Doloží čestné prohlášení, resp. čestné prohlášení jeho zákonného zástupce, že ve škole absolvoval nejdéle před 72 hodinami samotest s negativním výsledkem.
- Doloží, že podstoupil preventivní antigenní samotest přímo na místě s negativním výsledkem.
OBECNÁ HYGIENICKÁ PRAVIDLA
Pokud si půjdete koupit jídlo s sebou či z výdejního okénka, mějte po celou dobu chirurgickou roušku, respirátor, či jinou ochranu dýchacích cest s účinností alespoň 94%, vždy však musí být ochrana bez výdechového ventilu. Dodržujte min. 2 m rozestupy od ostatních zákazníků i zaměstnanců restaurace, používejte desinfekci a upřednostňujte platbu kartou.
Čím více se budeme chránit, tím dříve se vrátíme zpět do restaurací.